Püspökkenyér Tündi konyhájából

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a tojások sárgáját is belekeverjük.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet összekeverjük.
  3. A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztamasszába.
  4. Tésztamasszát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam, liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük.
  6. Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

Gyümölcskenyér alaprecept>>>

Fűszeres gyümölcskenyér>>> 

Megjegyzés

Teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24cm x 8cm. - Tündi konyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss