Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykagulyás tócsnival

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A pulykahúst szeleteljük fel csíkokra, majd fűszerezzük be, és szórjuk meg az étkezési keményítővel. Öntsük a húsra a szójaszószt is, és hagyjuk állni.

A póréhagymát, a paprikát és a vöröshagymát mossuk meg, majd szeleteljük fel, természetesen a hagymát előtte pucoljuk meg. A húst forró olajban pirítsuk meg, adjuk hozzá a ketchupot és a felszeletelt zöldségféléket, majd rövid ideig főzzük tovább. A megtisztított és megmosott burgonyát reszeljük le, nyomjuk ki belőle a felesleges vizet, és öntsük le forró tejjel.

Adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, a sót, a borsot, a majoránnát, a tojásokat és a finomlisztet, majd alaposan keverjük össze. A masszából forró olajban süssünk ropogós lepényeket.

Minden tányérra helyezzünk három burgonyatócsnit, szórjuk meg reszelt sajttal, majd adjunk mellé 1-1 adag pulykagulyást.

Megjegyzés

A tócsnihoz választhatunk erőteljesebb, pl. fokhagymás ízesítésű sajtot is. - MME

Ezek is érdekelhetnek