Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos keksz

45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előszőr elkészítjük a krémet. Ehhez 2 dl tejet beleöntünk egy lábasba, beleszórjuk a porcukrot és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.
  2. Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára alufólia darabot fektetünk.
  3. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan feltekerjük, beletekerjük. Hütőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk.
  4. Tálaláskor kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ne féljünk, nem fog szétesni, a krém összefogja. (Energiatartalma: 81 kcal/szelet)

 

Megjegyzés

Omlós finom édesség, egyszerű és mutatós. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek