Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pörkölt Budapest módra

MME MME
2 4.2/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst kockára, a gombát szeletre vágjuk. A májat és a szívet szétszedjük. A hagymát felaprítjuk és megpároljuk az olajon a felkarikázott parikával együtt. Rátesszük a párolt hagymára és a paprikára a húst és a szívet, megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Félig puhára főzzük, majd beletesszük a gombát és a zöldborsót (amennyiben nyerset vagy mirelitet használunk.) Beletesszük a fűszereket és a fokhagymát, és az egészet teljesen puhára főzzük. Ekkor tesszük bele a feldarabolt májat (és a zöldborsót, ha konzervet használunk). Kevés lével kikeverjük a tejfölt, beleöntjük a pörköltbe és összeforraljuk. A főzés közben - amennyiben szükséges - pótoljuk vízzel az elpárolgot levet. Körítésnek spagetti, csőtészta, csigatészta, rizs, esetleg galuska illik.

Megjegyzés

A fenti mennyiség sokszemélyes, vagy nagyon jó étvágyú embereknek való. Lehet csökkenteni vagy növelni a mennyiséget, és szabad tűzön is főzhető.
- MME

Ezek is érdekelhetnek