Buborékos Bruch
A pezsgős reggelikhez Kerekes Sándor séf külön brunch-menüsort állított össze, míg Deli János
vendéglős a kóstolósorokat igazította a fogásokhoz. A vendéglő hatalmas teraszát egész délelőtt
beragyogja a nap, ám a hivatalos terasznyitás csak április közepére várható, így a pezsgős reggelik
közönsége mindenkinél hamarabb élvezheti a hamisítatlan, elegáns és otthonos Gléda-miliőt Óbuda
tetején!
A vendégeket a reggeli rendelésekor egy pohár Hungária Grand Cuvée pezsgővel várják, hogy
könnyebben választhassanak az alábbi menüsorból:
- Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
- Tejszínes tojásomlett francia hidegen füstölt lazaccal
- Egg Benedict angol muffinnal, hollandi mártással és vadlazac kaviárral
- Póréhagymás tojásrolád 36 hónapos érlelt mangalicasonkával
- Bundáskenyér házi tejföllel, rukkolával és grillezett kecskesajttal
- Vaslapon sült kacsadebreceni birsalmás mustárral, kovászolt kenyérrel
- Hízott kacsamáj terrine szilvacsatnival és málnaecetes salátával
- Friss kevertsaláta tokaji balzsamecettel és őrségi tökmagolajjal
- Kókusztejes chia puding tavaszi eperrel
A pezsgőterasz az alábbi kínálattal várja a közönséget:
Nemzetközi pezsgősor:
- Francois nyerspezsgő
- Mionetto Treviso brut
- Freixenet 2017
Champagne-sor:
- Alfred Gratien Brut
- Laurent Perrier La Cuvée Brut
- Alfred Gratien Brut Rosé
Az italok kóstolósoronként és természetesen pohárral is megvásárolhatók.
Champagne-vacsora a la Gléda
A pezsgőnapok koronájaként egyetlen estén különleges, pohárral nagyon ritkán kóstolható tételeket
mutatnak be az Alfred Gratien és a Laurent Perrier kínálatából a hozzájuk méltó fogásokkal:
- amuse bouche: Tokhalkaviár DANUBIUS fűszeres tejföllel, fermentált hagymával és kovászolt blinivel
Laurent Perrier La Cuvée (0,75) - Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
Laurent Perrier La Cuvée Magnum - Barnavajban sült Szent Jakab kagyló hízott kacsamájjal és mangóval
Alfred Gratien Brut - Fekete tigrisgarnélával töltött tésztabatyu citromos vajmártással
Alfred Gratien Brut Rosé - Rózsaszínre sült fácánmell brióssal és füstös sültgesztenyehabbal
Laurent Perrier Millésime 2008 (0,75) - Göngyölt nyúlrolád citrusos egresmártással és római gnocchival
Laurent Perrier Ultra Brut (zero dosage) - desszert: Vaníliás, mascarpone-s ricotta mousse eperrel és rebarbarával
Alfred Gratien Millésime 2012
A hétvégi pezsgős reggelik időpontja: 2022. április 2-3. és 9-10., 10:00-14:00
A champagne-vacsora dátuma: 2022. április 21.
A cím: Gléda Vendéglő, 1034 Budapest, Mikoviny utca 2-4.