Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rengeteg buborék és napfény: pezsgőnapok a Gléda Vendéglő teraszán!

default user icon
MME
Rengeteg buborékkal és napfénnyel ünnepli a tavaszt Óbuda legszebb teraszán a Gléda Vendéglő: a Törleyvel együttműködve két hétvégén pezsgőkóstolóval egybekötött brunch-ot és exkluzív champagne-vacsorát rendeznek a tavaszi ízek jegyében.

Buborékos Bruch

A pezsgős reggelikhez Kerekes Sándor séf külön brunch-menüsort állított össze, míg Deli János
vendéglős a kóstolósorokat igazította a fogásokhoz. A vendéglő hatalmas teraszát egész délelőtt
beragyogja a nap, ám a hivatalos terasznyitás csak április közepére várható, így a pezsgős reggelik
közönsége mindenkinél hamarabb élvezheti a hamisítatlan, elegáns és otthonos Gléda-miliőt Óbuda
tetején!

A vendégeket a reggeli rendelésekor egy pohár Hungária Grand Cuvée pezsgővel várják, hogy
könnyebben választhassanak az alábbi menüsorból:

  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
  • Tejszínes tojásomlett francia hidegen füstölt lazaccal
  • Egg Benedict angol muffinnal, hollandi mártással és vadlazac kaviárral
  • Póréhagymás tojásrolád 36 hónapos érlelt mangalicasonkával
  • Bundáskenyér házi tejföllel, rukkolával és grillezett kecskesajttal
  • Vaslapon sült kacsadebreceni birsalmás mustárral, kovászolt kenyérrel
  • Hízott kacsamáj terrine szilvacsatnival és málnaecetes salátával
  • Friss kevertsaláta tokaji balzsamecettel és őrségi tökmagolajjal
  • Kókusztejes chia puding tavaszi eperrel

A pezsgőterasz az alábbi kínálattal várja a közönséget:

Nemzetközi pezsgősor:

  • Francois nyerspezsgő
  • Mionetto Treviso brut
  • Freixenet 2017

Champagne-sor:

  • Alfred Gratien Brut
  • Laurent Perrier La Cuvée Brut
  • Alfred Gratien Brut Rosé

Az italok kóstolósoronként és természetesen pohárral is megvásárolhatók.

 

 

Champagne-vacsora a la Gléda

A pezsgőnapok koronájaként egyetlen estén különleges, pohárral nagyon ritkán kóstolható tételeket
mutatnak be az Alfred Gratien és a Laurent Perrier kínálatából a hozzájuk méltó fogásokkal:

  • amuse bouche: Tokhalkaviár DANUBIUS fűszeres tejföllel, fermentált hagymával és kovászolt blinivel
    Laurent Perrier La Cuvée (0,75)
  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
    Laurent Perrier La Cuvée Magnum
  • Barnavajban sült Szent Jakab kagyló hízott kacsamájjal és mangóval
    Alfred Gratien Brut
  • Fekete tigrisgarnélával töltött tésztabatyu citromos vajmártással
    Alfred Gratien Brut Rosé
  • Rózsaszínre sült fácánmell brióssal és füstös sültgesztenyehabbal
    Laurent Perrier Millésime 2008 (0,75)
  • Göngyölt nyúlrolád citrusos egresmártással és római gnocchival
    Laurent Perrier Ultra Brut (zero dosage)
  • desszert: Vaníliás, mascarpone-s ricotta mousse eperrel és rebarbarával
    Alfred Gratien Millésime 2012

A hétvégi pezsgős reggelik időpontja: 2022. április 2-3. és 9-10., 10:00-14:00
A champagne-vacsora dátuma: 2022. április 21.
A cím: Gléda Vendéglő, 1034 Budapest, Mikoviny utca 2-4.

Ezek is érdekelhetnek

Friss