Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az egyszerű trükkel nem kell többé aprítanod a petrezselymet

A petrezselyem talán az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt fűszernövények egyike. Előkészítése során késsel apróra vágjuk, és már mehet is az ételbe.

Erről a konyhai műveletről azonban érdemes tudni, hogy vágás közben roncsolódnak a növény rostjai. De hogyan lehet ezt elkerülni?

Az egyik influencer megtalálta a megoldást a problémára, ő egy pofonegyszerű módszerrel távolítja el a petrezselyem száráról a leveleket, amit az alábbi videóban meg is nézhetsz.

 

A felvételen jól látható, hogy az influencer fog egy egyszerű favillát, amelynek a nyelén egy kis méretű lyuk található. Ezután egy gyors mozdulattal áthúzza a petrezselymet a résen, ennek köszönhetően a fűszernövény levelei szépen leválnak a szárról. Ugye milyen egyszerű?

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek