Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parti pizzák

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pizzatésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A feltéthez:
  • 50 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1 kis cukkini
  • 4 kis fej gomba
  • 15 dkg konzerv tonhal
  • 20 dkg sajt (pl. mozzarella)
  • maréknyi olajbogyó
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.

A paradicsomot oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit vékony karikákra, a gombát szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. A sütőt 230 C-ra előmelegítjük.

A pizzatésztát kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk ki, vagy az egyszerűség kedvéért négyzetekre vágjuk. A leeső tésztarészeket hosszú rúddá csavarjuk.

A pizzákat megkenjük a paradicsommal, ízlésünk és kedvünk szerint megrakjuk cukkinval, gombával, tonhallal, olajbogyóval. Berakjuk a sütőbe, és kb. 15 percig sütjük. Félidőben rászórjuk a reszelt sajtot, és megpirítjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek