Elkészítés: Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.
A paradicsomot oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkinit vékony karikákra, a gombát szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. A sütőt 230 C-ra előmelegítjük.
A pizzatésztát kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk ki, vagy az egyszerűség kedvéért négyzetekre vágjuk. A leeső tésztarészeket hosszú rúddá csavarjuk.
A pizzákat megkenjük a paradicsommal, ízlésünk és kedvünk szerint megrakjuk cukkinval, gombával, tonhallal, olajbogyóval. Berakjuk a sütőbe, és kb. 15 percig sütjük. Félidőben rászórjuk a reszelt sajtot, és megpirítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre