Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyúlpecsenye vadász módra

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A nyúlcombokat megmossuk, megtöröljük. A szalonnát csíkokra vágjuk, spékelőtű segítségével a húsba húzzuk, sóval, borssal bedörzsöljük.

A húsdarabokat 1 evőkanál megforrósított vajon hirtelen megpirítjuk, majd a hőfokot mérsékelve 15 percig sütjük.

A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk, a hagymát kockára vágjuk, a zöldséggel együtt a húshoz adjuk. Néhány percig pirítjuk. Meghintjük cukorral, hozzáadjuk a feldarabolt citromot, a fekete- és a szegfűborsot, babérlevelet. Felöntjük vörösborral, és belekeverjük a paradicsompürét.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon (gáztűzhely esetében a 3-as fokozaton lefedve 45 percig sütjük, közben apránként locsoljuk egy pohár forró vízzel.

A burgonyakrokettet forró olajban aranysárgára sütjük. A húst a sütőből kivesszük, melegen tartjuk.

A mártáshoz a pecsenyelevet átszűrjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a pecsenyelével, 5 percig főzzük, sóval, borssal, ribizlilekvárral ízesítjük.

Végül a burgonyakrokettel és a mártással tálaljuk a nyúlpecsenyét.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek