Elkészítés: A csirkét megmossuk, a pihéktől, tolltól megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Az apróléknak valót eltesszük levesnek. A csirkemellet kettévágjuk, a combok és mellek bőrét fellazítjuk a húsról, és az összevágott csombort a bőr alá nyomkodjuk. A csirkedarabokat előhevített olajon megpirítjuk, majd felengedjük a fehérborral, és fedő alatt omlós puhára sütjük.
Amíg a hús puhul, a salátát alaposan megmossuk, darabokra tépkedjük. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk. A citrom levét tálba csurgatjuk, és összekeverjük a salátával, a paradicsomcikkekkel. Az olívaolajat kevés mustárral összekeverjük, beleszórjuk a finomra aprított petrezselymet, és a salátát ezzel az öntettel átkeverjük. Mikor a húsok megsültek, a salátát ízlésesen elhelyezzük a tányérokon, majd mellérakjuk a pirosra sült melleket és combokat.
Ha a saláta mellé szívesen fogyasztanánk köretet, tegyünk a csirkés lábasba vékony szeletekre vágott burgonyát, és süssük meg a hússal együtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre