Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós zabpehely kása

MME MME
4.3/5
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mogyorót durvára vagdaljuk. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A zabpelyhet csészébe öntjük (így mérjük le) és háromszoros mennyiségű vízben feltesszük főni, egy csipet sóval ízesítjük. Felforraljuk, és belekeverjük a mogyoró felét és a mazsolát. Lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és fedő alatt még 10 percig állni hagyjuk. Az almát megmossuk, héjastól apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük a húsát. Egy banánt karikákra vágunk, a többit villával összetörjük. A zabpehelyhez keverjük a mézet, az almát, az összetört banánt, és tálkákba szedjük. Megszórjuk a maradék mogyoróval, és banánkarikákkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss