Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorókrémes torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • kevés víz és olaj
  • A krémhez:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1,5 csomag habfixáló
  • 3 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál mogyorókrém
  • Valamint:
  • tejszínhab
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a 8 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral, a 2 csomag vaníliás cukorral és egy kevés vízzel habosra keverem. Hozzáadom a 15 dkg lisztet, a 2 evőkanál kakaóport, a fél csomag sütőport és a kevés olajat, összekeverem. A fehérjéket jó kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához adagolom, és megsütöm.
Hagyom kihűlni.

A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverem, és porcukorral ízesítem. A szobahőmérsékletű mogyorókrémhez adom és kikeverem.

A piskótát 3 részre vágom, mind a 3 lapot megkenem egyenletesen a krémmel. Az oldalát felvert tejszínnel vonom be, míg a tetejét olvasztott csokoládéval kenem meg.

Megjegyzés

A mogyorós krémből készíthetünk rá halmocskákat, illetve díszíthetjük mutatós bonbonokkal.
- HohoBetty

Ezek is érdekelhetnek

Friss