Elkészítés: A tésztához a 8 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral, a 2 csomag vaníliás cukorral és egy kevés vízzel habosra keverem. Hozzáadom a 15 dkg lisztet, a 2 evőkanál kakaóport, a fél csomag sütőport és a kevés olajat, összekeverem. A fehérjéket jó kemény habbá verem, majd óvatosan a masszához adagolom, és megsütöm.
Hagyom kihűlni.
A krémhez a tejszínt a habfixálóval felverem, és porcukorral ízesítem. A szobahőmérsékletű mogyorókrémhez adom és kikeverem.
A piskótát 3 részre vágom, mind a 3 lapot megkenem egyenletesen a krémmel. Az oldalát felvert tejszínnel vonom be, míg a tetejét olvasztott csokoládéval kenem meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre