Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-zselés kocka

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A meggyszemeket kétfelé vágom, a zseléport forrásig keverem 1 dl vízzel egy edényben, majd hozzáöntöm a meggyet a levével együtt, így is forrásig melegítem.
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelek folpack fóliával, így öntöm bele a meggyzselét. Amikor kihűlt hűtőbe teszem.
Másnapra megdermed, ekkor kiborítom egy tálcára. Ebben a tepsiben sütöm meg a piskótát, 5 tojásból. Én együtt verem fel a tojások sárgáját és a fehérjét géppel a cukorral, amikor sűrű massza, óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, közepes hőmérsékleten sütöm.
Miután a piskóta kihűlt kettévágom, megkenem a vaníliakrém egyharmadával, rácsúsztatom a zselét, amit előtte középen kettévágok és két darabban teszek rá a krémre, mert így könnyebb vele bánni.
Arra kerül a vaníliakrém második harmada, majd a piskóta másik fele, végül a maradék krém. Villával hullámokat húzok a krémbe.

Vaníliakrém: 2 tojás sárgáját kikeverek 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverem a lisztet, fokozatosan adom hozzá a hideg tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzöm. 20 dkg vajat kihabosítok 20 dkg porcukorral és adatonként hozzákeverem a kihűlt vaníliapudingot. Ez egy nagyon finom, könnyű krém, gyakran használom.

Megjegyzés

Munkaigényes, de nagyon finom, hűsítő desszert. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek