Elkészítése: A lisztet, a vajat és a csipet sót dolgozzuk össze, osszuk két felé úgy, hogy az egyik egy kicsit nagyobb legyen, mint a másik. Nyújtsuk ki mindkettőt köralakúra, a nagyobbikkal béleljünk ki egy kb. 25 cm átmérőjű, kivajazott sütőformát. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát, majd vágjuk vékony szeletekre. Az almaszeleteket tegyük a tésztára a lisztbe forgatott mazsolával rétegezve, majd szórjuk meg a fahéjjal elkevert cukorral. Ezután helyezzük a tetejére a másik tésztalapot, kenjük meg a tojásfehérjével, majd hintsük meg egy kevés cukorral. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük kb. 45 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre