Ugyan most munkanapra esik Bálint-nap, mégsem lehetetelen egy közös, ágyban elfogyasztott édes reggeli. Az előkészületek sem igényelnek túl sok munkát, hiszen a következő recept – bár kelt tésztából készül, és mint ilyen, sokak által bonyolultnak gondolt – nagyon hamar elkészíthető már előző nap. Mutatjuk a folyamatot lépésről lépésre, és így biztosan csodás lesz a végeredmény, a sikered pedig garantált!
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 dkg friss élesztő
- 3 evőkanál kristálycukor
- 50 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 1 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1 üveg sűrű málnalekvár
Elkészítése:
1. Meglangyosítjuk a tejszínt. Fél decit egy pohárba öntünk, szórunk bele egy kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést vájunk. Az egyik felére szórjuk a sót, a maradék cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ráöntjük a felhabosodott élesztőt, hozzáadjuk a maradék tejszínt, és szépen kidagasztjuk kézzel vagy robotgéppel. Ha szükséges, adunk még hozzá kis lisztet vagy langyos vizet, közepesen kemény legyen a tészta állaga.
3. Ha már fényes, és elválik az edény falától, hozzádolgozzuk a langyos olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
8. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, egymástól távol rátesszük a szíveket. Könnyű konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk ismét megkelni. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt halványbarnára sütjük.
(Borítókép: Vidék íze magazin)
MÉG TÖBB VALENTIN-NAPI DESSZERTET ITT TALÁLTOK>>>