Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes reggeli Valentin-napra: málnás kalácsszív, amivel elvarázsolhatod a párod

default user icon
MME
A szerelmesek napja jó alkalom, hogy valami igazán különleges reggeli édességet készíts a kedvesednek. Ha ma megsütöd, holnap reggel ezzel a finomsággal ébresztheted a párod!

Ugyan most munkanapra esik Bálint-nap, mégsem lehetetelen egy közös, ágyban elfogyasztott édes reggeli. Az előkészületek sem igényelnek túl sok munkát, hiszen a következő recept – bár kelt tésztából készül, és mint ilyen, sokak által bonyolultnak gondolt – nagyon hamar elkészíthető már előző nap. Mutatjuk a folyamatot lépésről lépésre, és így biztosan csodás lesz a végeredmény, a sikered pedig garantált!

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 üveg sűrű málnalekvár

Elkészítése:

1. Meglangyosítjuk a tejszínt. Fél decit egy pohárba öntünk, szórunk bele egy kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést vájunk. Az egyik felére szórjuk a sót, a maradék cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ráöntjük a felhabosodott élesztőt, hozzáadjuk a maradék tejszínt, és szépen kidagasztjuk kézzel vagy robotgéppel. Ha szükséges, adunk még hozzá kis lisztet vagy langyos vizet, közepesen kemény legyen a tészta állaga.

3. Ha már fényes, és elválik az edény falától, hozzádolgozzuk a langyos olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

 



8. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, egymástól távol rátesszük a szíveket. Könnyű konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk ismét megkelni. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt halványbarnára sütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

MÉG TÖBB VALENTIN-NAPI DESSZERTET ITT TALÁLTOK>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss