Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leleplező videó a mekis jegesteáról: ettől olyan édes a népszerű ital

default user icon
MME
A jegestea az egyik legnépszerűbb ital nyáron, hiszen egyszerre édes és fanyar, mindemellett kellemesen hűsít és szinte korlátlanul fogyaszthatjuk. A teázás élményéről így akkor sem kell lemondanunk, amikor odakint tombol a kánikula. Nem biztos azonban, hogy jót teszünk magunkkal, ha a bolti vagy éppenséggel gyorsétteremi italokat isszuk megállás nélkül!

Hiába hűsítő és finom a jegestea, ha tele van cukorral. A McDonald's többféle italt is kínál a burgerei mellé, így aki nem szeretne például kólát inni, választhatja a jegesteát is. Elsőre talán egészséges opciónak tűnik és úgy érezhetjük, jót teszünk magunkkal, ha nem a kólát, hanem a teát választjuk, ám a TikTokra felkerült egyik videóból kiderült, hogy a mekis jegestea minden, csak nem diétás ital.

A McDonald's egyik amerikai dolgozója videóban mutatta meg, hogy a mekis jegesteát egy nagy keverőgépben készítik, az üstbe pedig beleöntenek két kiló cukrot, sőt néha két zacskónyival is kerül a népszerű italhoz. A videó alatt többen is kiakadtak, mondván ez így maga a diabétesz és több az italban a cukor, mint a tea – írja a New York Post.

A magyar Mekiben nem cukros a tea

Habár a videó és a teába kerülő nagy mennyiségű cukor sokkolónak tűnik, idehaza teljesen máshogy készítik a McDonald's-ban kapható jegesteát – vette észre a Mindmegette. A cég honlapja szerint a magyar Mekikben árult poharas teák nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, ugyanis édesítőszerrel (szukralóz, aceszulfám-K és szteviol-glikozidok) készülnek, így a hazai fogyasztóknak nem kell aggódniuk. Az Egyesült Államokban viszont tényleg cukrozzák a teát.

ÍGY KÉSZÍTS OTTHON BRUTÁL FINOM JEGESTEÁT >>> 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek