Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 7 legfinomabb zöldborsóleves, amit mindenképpen el kell készítened

default user icon
MME
Ugyan a borsószezonra még várni kell kicsit, de borsóleves nélkül elképzelhetetlen az élet. Szerencsére a fagyasztó a barátunk, és így mindig van kéznél zsenge borsó. Íme hét isteni finom leves receptje, amit mindenképpen készíts el még most!

A mai zöldborsó a XVI. századtól vonult be az étkezés történetébe, eleinte mint drága különlegesség. Egy 1696-os feljegyzés szerint a „divatos és őrült hölgyek” nagy lakomák végén, titokban csipegették. Az ehető héjú borsót (cukorborsó) francia leírások említik először. Tudtad, hogy a zöldborsót valójában éretlenül fogyasztjuk? Amikor megérik, az ún. száraz- vagy felesborsót kapjuk, amely lehet sárga vagy zöld színű is. A zöldborsó nem véletlenül sztár a zöldségek között: sokféleképpen felhasználhatjuk. Készülhet belőle finom leves, főzelék, krém, de felhasználhatjuk salátába is. Próbáld ki az alábbi recepteket, nem fogod megbánni!

 

PETREZSELYMES ZÖLDBORSÓLEVES NOKEDLIVAL>>> 

TEJSZÍNES ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES>>> 

BORSÓLEVES ÓRIÁSNOKEDLIVEL>>> 

MENTÁS ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES>>> 

HAGYOMÁNYOS ZÖLDBORSÓLEVES>>> 

NAGYI-FÉLE ZÖLDBORSÓLEVES>>> 

KRÉMES BORSÓLEVES>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss