Elkészítés: A kukoricát lecsepegtetjük, a felét botmixerrel péppé törjük. Összekeverjük a zsemlemorzsával, fél evőkanál vajjal és a maradék szemes kukoricával. Sóval, borssal ízesítjük.
Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, körös-körül megpirítjuk a lazacot (2 perc), és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ráhalmozzunk a kukoricás masszát, rámorzsoljuk a maradék vajat, és 220 fokon 10 percig sütjük.
A körethez a polentát sós vízben megfőzzük, elkeverjük a vajjal. Tepsibe simítjuk, és egy kicsit a hal mellett megpirítjuk. Szeletelve a halhoz kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre