hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus pavlova torta

90 perc
rafinált
költséges
6 adag

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd kikapart belsejét) is, majd tovább verjük.
  2. Folyamatos keverésnél hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is.
  3. A sütőpapírra rajzolunk egy kört. Ezt a kört nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, a közepébe mélyedést csinálunk. 140 fokon 70 percig sütjük (sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját).
  4. Ha elkészült a sütő ajtaját kicsit (résnyíre) kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben, hogy teljesen kihűljön.
  5. Elkészítjük a krémet. A szarvasi mascarponét és a tejfölt összekeverjük (mindkettő legyen szoba hőmérsékletű). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vagy a fél vaníliarúd kikapart belsejét, majd a krémbe keverjük a porcukorral együtt.
  6. A krémet csak tálalás előtt kenjük a "tésztára", majd halmozzuk rá a felkockázott mangót, és a vegyes gyümölcsöt.

Megjegyzés

A Pavlova tortát kihívásnak tekintettem, mert egyszerűnek tűnik, de odafigyelést és pontosságot igényel. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss