Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus néger kocka

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát és a tejet, végül az átszitált lisztet.
  2. A masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük. Az elkészült piskótát rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  3. Közben összeállítjuk a habot, ehhez a tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a kihűlt piskótára terítjük.
  4. A mázhoz a szükséges vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a kakaóval, a cukorral és az étkezési keményítővel, felforraljuk, majd elkenjük a hab tetején.

Megjegyzés

Mutatós és finom sütemény, amit ízlés szerint szeletelhetünk. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss