Meggyes kevert sütemény

MME MME
3 5/5
50 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A meggyes kevert süti elkészítéséhez a lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejet és az olajat is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  3. A tojásos keverékhez adagonként adjuk hozzá a lisztet. Simára kerverjük. Végül a tojáshabot is adagolva adjuk hozzá. Figyeljünk, hogy ne törjük össze a habot. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a süti masszát. Ekkor rászórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.


Ezek is érdekelhetnek

Friss