Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kevert meggyes süti

80 perc
egyszerű
átlagos
16 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukrokkal, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha megsült, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss