Elkészítés: A vajat a porcukorral habosra keverjük, folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a nyolc tojássárgáját, és minden egyes sárgájával jól kikeverjük. Majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot, és az őrölt mogyorót. A keményre felvert tojáshabot a liszttel együtt óvatosan a masszába keverjük. A tésztát két részre osztjuk, és az egyik felével puhított csokoládét keverünk. A világos tésztát kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Majd ugyanígy megsütjük a sötét tésztát is. A megsült csokoládés tésztát megkenjük barackízzel, betakarjuk a világos tésztával, és kockára vágjuk. A citrommázhoz a porcukrot, a forró vizet, a citromlevet és az olajat kb. 1/2 óra alatt sima, fényes mázzá keverjük. Bevonjuk vele a kockákat, cukrozott gyümölccsel díszítjük, és minyonpapírba rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre