Elkészítés: A csirke bőrét a mellén és a comboknál óvatosan fellazítjuk.
A sajtot összekeverjük a tojással, a nagyon finomra vágott hagymával, a megvagdalt petrezselyemmel. Őrölt borssal fűszerezzük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy krém állagú legyen. Ekkor alaposan elkeverjük a csirke pépesre eldörzsölt májával, és 20 percig állni hagyjuk. Ha besűrűrödne, kevés tejjel lazítsuk. Végül töltsük a csirke bőre alá, és varrjuk be. A bazsalikomot és kakukkfüvet vagdaljuk meg, és szórjuk a madár hasüregébe, gyengén sózzuk is meg. Ezután vastagon kenjük meg vajjal, és helyezzük jénaiba vagy tepsibe. Alufóliával fedjük be, és süssük közepes lángon 1 órán át. Vegyük le róla a fóliát, és levével - ha kevés, akkor olvasztott vajjal - locsolgatva süssük ropogósra.
Amíg sül, készülhet a fokhagyma mártás. Ehhez a zúzott fokhagymát kevés olívaolajon pirítsuk meg, borsozzuk, gyengén sózzuk, vegül hintsük meg liszttel, és kevergessük, amíg besűrűsödik. Keverjünk hozzá tetemes mennyiségű tejfölt, és forraljuk ki.