A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tojást, valamint az olajat, és kb. 1,5 dl vízzel közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Kb. 20 percet pihentetjük.
Közben a töltelékhez a felhevített vajon világosra pirítjuk a hagymát. A túrót és a zsemlekockát leöntjük a tejjel, majd összedolgozzuk a hagymával. A főtt burgonyát áttörjük, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, és összeforgatjuk a túrós keverékkel. A masszából kb. 4 dkg-os gombócokat formázunk.
A tésztát lisztezett deszkán vékony, hosszúkás lappá nyújtjuk, és a közepén egymástól kellő távolságban elrendezzük a gombócokat. A tésztát a gombócokra hajtjuk, kezünk élével lenyomkodjuk, és pohárral vagy nagy pogácsaszaggatóval kb. 6 cm-es félholdakat vágunk ki belőle. A félholdak széleit összenyomjuk és hullámosra csippentgetjük.
A töltött tésztákat forrásban lévő vízben kifőzzük kb. 10 perc alatt, majd szűrőkanállal kiemeljük és lecsepegtetjük. Végül a kissé barnára pirított olvasztott vajjal meglocsoljuk, és vékonyan felkarikázott metélőhagymával megszórva tálaljuk.