hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábéleves vajgaluskával

30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 nagy karalábé felkockázva
  • 2 sárgarépa felkockázva
  • 1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • kevés ételízesítő
  • A vajgaluskához:
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál tejföl
  • 1 bő teáskanál puha vaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: Forró zsiradékon a karalábét és a sárgarépát megdinsztelem, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Megszórom a liszttel, jól átkeverem, hozzáadom a pirospaprikát, és felengedem hideg vízzel. (Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon az aljáról, és ne maradjon csomós.) Ízesítem a fűszerekkel.

Amikor puha a zöldség, beleszaggatom a galuskákat. A végén adom hozzá a petrezselymet, de azzal már nem főzöm. Tejföllel is tálalhatjuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss