Húsvéti túrós kalács

120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukrot és az élesztőt elkeverjük a langyos tejben, majd felfutattjuk.
  2. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Belemorzsoljuk a vajat, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül a vizet, és kb. 10 perc alatt jól összedolgozzuk. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
  3. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  4. A töltelékhez villával összetörjük a túrót, belekeverjük a cukrot, a tejfölt és a reszelt citromhéjat. Jól összedolgozzuk.
  5. A megkelt tésztából 3 cipót formázunk. Vékonyra nyújtjuk mindhármat, és elosztjuk rajtuk a túrós tölteléket. Egyenletesen elkenegetjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. Az így kapott tekercseket hármas fonással összefonjuk. Lekenjük a tetejét a felvert tojással.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, betoljuk az előmelegített sütőbe, majd 180 fokra emeljük a hőmérsékletet, és szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss