Húsvéti fonott kalács háromféle töltelékkel recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Húsvéti fonott kalács háromféle töltelékkel

70 perc
4 adag
Átlagos
2021. 03. 26.
Frissítve: 2024. 04. 17.

Elkészítés

  1. A fonott kalács elkészítéséhez keverőtálban összekeverjük a tejet, az élesztőt és a tojássárgáját, és lassú fordulatszámon elkeverjük ezeket egymással. Ha ez megvan, hozzádjuk a lisztet, és a narancshéjjal elkevert cukrot, majd legvégén sót, majd lassú fordulaton összedagasztjuk.
  2. Amikor nagyjából összeállt a tészta, hozzáadjuk a szobahűmérsékletű vajat, majd magasabb fordulatszámra kapcsolunk, és 4-5 perc alatt fényes, az edény falától elváló tésztát dagasztunk belőle. A kész tésztánkat egy vékonyan kiolajozott edénybe rakjuk, és letakarva, kb, 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt a kalács tészta, gyúródeszkára borítjuk, majd három egyforma részre vágjuk. Az áfonyás kalácshoz az egyik tésztagombócot ellapogatjuk, és belehajtogatjuk az áfonyát, majd felgömbölyítjük. A másik tésztadarabot három egyforma részre vágjuk, és megtömködjük meg mazsolával, meghajtogatjuk, és felgömbölyítjük. A harmadik adag tésztát 6 egyforma részre osztjuk, és felgömbölyítjük. A tésztagombócokat letakarjuk, és negyed órára félretesszük.
  4. Ha megkeltek a gombócok, ún. hasas tésztacsíkokat sodrunk belőlük, és a nekünk tetsző módon (ahogy a lenti videóban látható) megfonjuk a kalácsokat.
  5. A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy elhabart tojással, hosszanti mozdulatokkal lekenjük. Újabb 10-15 percet pihentetjük, aztán másodszor is letojásozzuk.
  6. A sütőt 185 fokra előmelegítjük alsó-felső sütési módban. Amikor betesszük a kalácsokat, 180 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet. A nagyobb kalács 28 perc alatt, a két kisebb 25 perc alatt sült aranybarnára.

Nézd meg, hogyan készíti Szabi, a pék a kalácsot:

 

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Bagel recept
Recept
Rafinált

Bagel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

Tegnap, 10:00

Enchilada recept
Recept
Rafinált

Enchilada

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.04.24.

Répatorta cupcake grillázzsal recept
Recept
Rafinált

Répatorta cupcake grillázzsal

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.18.

Tojássaláta tésztatölcsérben recept
Recept
Egyszerű

Tojássaláta tésztatölcsérben

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

2025.04.12.

Csirkesaláta recept
Recept
Egyszerű

Csirkesaláta

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.12.

Sonkás-tojásos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Sonkás-tojásos tésztasaláta

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

|

2025.04.12.

Csokikrémes choux  recept
Recept
Bonyolult

Csokikrémes choux

60 perc
|
7 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.04.11.

Baconös tojáskrém recept
Recept
Egyszerű

Baconös tojáskrém

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.11.

Citromos-bazsalikomos tarte recept
Recept
Rafinált

Citromos-bazsalikomos tarte

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.04.10.

Egyszerű máglyarakás recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű máglyarakás

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.04.10.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.