Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos spagetti rozmaringgal

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A spagettit sós, olajmentes (hogy tapadjon rá a szósz) forró vízben al dente állagúra főzöm, majd hideg vízzel átöblítem.

Közben a vöröshagymát felaprítom, enyhén sózott olívaolajon megpárolom (így gyorsabban pirul). Hozzáadok 1 teáskanál lisztet, a darált húst, pirulásig kevergetem. A durvára reszelt répát és a vékonyra szeletelt gombát is beleöntöm, adok hozzá 1 babérlevelet és annyi vizet, hogy ellepje. Ha megpuhult a hús, hozzákeverem a paradicsomkonzervet, 1 evőkanál őrölt rozmaringot, 1 teáskanál bazsalikomot. Ízlés szerint sózom (ha kell), édesítem mézzel, cukorral vagy édesítővel, majd beleöntöm a 2 dl főzőtejszínt és 1 evőkanál reszelt parmezánt. Az első forrásig főzöm, ezalatt a tejszín besűríti a szószt.

A spagettiadagok tetejére halmozom, megszórom reszelt sajttal.
Tejszíncsíkokkal, olívabogyóval és bazsalikomlevéllel díszítem.

Megjegyzés

Velencében kóstoltuk, és annyira finom volt, hogy elkértem a receptet. Így derült ki, hogy nem is nehéz.

Gomba nélkül is finom, de a rozmaring és a bazsalikom adja a finom, jellegzetesen szelíd ízét. - Adria23

Ezek is érdekelhetnek