Hólabda egyszerűen

70 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, a kakaóval és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül az olajat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk.
  2. Egy kb. 40x28 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt 4 centis szaggatóval kiszaggatjuk.
  3. A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük.
  4. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk. A piskóta korongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk.
  5. Az oldalukat is krémezzük majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a korongok tetejére kenjük. 

Megjegyzés

A videót megnézheted ezen a linken: https://youtu.be/o9W6swx6dUE - fonty

Ezek is érdekelhetnek

Friss