Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 tökéletes harapnivaló borozáshoz

default user icon
MME
Grillezéskor, baráti találkozón vagy esténként az erkélyen ülve szívesen borozgatsz? És mit nassolsz közben? Míg a legtöbben gond nélkül rágcsálnak sós nasikat sörözés közben, addig a bor mellé kétszer is meggondolják, mit nassoljanak – pedig a bor jól párosítható több finom snackkel. Mutatjuk, melyek ezek!

Bort kóstolni, borozni önmagában is jó dolog, ám ha a nedűt finom falatokkal – borkorcsolyával – segítjük lecsúszni, még kellemesebb lesz az élmény. A borhoz könnyű kísérőt választani, a lényeg mindössze annyi, hogy a borkorcsolya ne nyomja el a bor ízét.

Sajt és kenyér

Tuti jó megoldás! Kemény, diós ízvilágú sajt? A legjobb testes fehérborokhoz. Kecskesajt? Tökéletes a friss fehérekhez, mint például a Sauvignon Blanc. Segíti a választást, ha azonos területről választasz bort és sajtot: azok nagy eséllyel kellemes párost alkotnak.

Garnélarák

Egy tál sült garnéla remek választás, ha egy meleg estén Proseccót kortyolsz, de szinte minden fehérborhoz illik.

Popcorn

Ez sem túl bonyolult rágcsa és sokan meglepődnek, milyen jól illik borozáshoz. Nem csak a sima, sós változat, de a vajas, sőt akár az édes bevonattal ellátott kukoricaszemeket is jó eszegetni borozás közben.

Étcsokoládé

Nehéz elképzelni, és lehet, hogy az utolsó dolog lenne, amit borozás közben kínálnál, de nyugodt lehetsz: működik! Különösen a testes vörösborokhoz illik a magas kakaótartalmú étcsoki, de a fehér és/vagy ízesített csokival sem lőhetsz mellé.

Szalámi, sonka

A legjobb választás, ha vörösbort bontasz. Két dologra kell csupán figyelni: az egyik, hogy csak minőségi pármai vagy serrano sonkát válassz, és lehetőleg hazai termelőtől származó szalámikat, kolbászokat. A másik szempont: ne legyen túl fűszeres a hús, hiszen az erős fűszerek elnyomják a bor ízét.

Tortillachips

Az édesebb borokhoz nagyon jól illik a sós rágcsa, bátran kísérletezz.

Pizza

A pizzán lévő paradicsom és fokhagyma kissé fémessé teheti a bor ízét. Ha pizzázni szeretnél, a feltéttől függően válassz az olasz vörösborok közül, amelyek magas savtartalmukról ismertek. Ezek biztosan csillapítják a szomjúságot, és ellenállnak a fokhagymának.

(Borítókép: Shutterstock)

Még több sós rágcsa recept>>> 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek