Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
> 90 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. Hozzámorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, majd a tojássárgáját és a vizet. Összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 10 perc alatt világossárgára sütjük, majd kihűtjük.
  3. Közben a vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűtjük, de még melegen a citromlével ízesített tojásfehérjéhez adjuk, gőz felett kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. Egy-egy kihűlt tésztakorongra habot nyomunk, és lefedjük egy másik koronggal.
  4. Felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük az olajat, és egyenként belemártjuk a sütik tetejét. 

    Még több aprósütemény >>> 

    Még több habos sütemény >>> 


Megjegyzés

Kb. 40-50 darab lesz belőle, a szaggató méretétől függően. A tetejét fehércsoki csíkokkal is díszíthetjük! - Bagyinszkiné Évi

Ezek is érdekelhetnek

Friss