Elkészítés: A kölest a tejben csipetnyi sóval megfőzzük, közepes tűzön, folyamatos kevergetés mellett. Ha kész, beletesszük a margarint és jól elkavarjuk, hozzákeverjük a cukrot is, és megvárjuk, míg kihűl. Ezután hozzáadjuk a túrót, az előzőleg kikevert
tojássárgáját, végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje keményre vert habját.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk margarinnal vagy kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a kölesmálét. Egyenletesen elterítjük, kb. 5 cm magas legyen. Lekenjük a tejföllel, és gyümölccsel díszítjük.
180 Celsius-fokos sütőben, kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre