Elkészítés: A csuszatésztát bő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
A tojások sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, a sót és az áttört túrót. Ezeket jól elkeverjük, s ekkor hozzárakjuk a főtt csuszát, és a tojásfehérje felvert habjával lazítjuk.
A tészta felét kivajazott, morzsával megszórt tepsibe tesszük, megszórjuk az apróra vágott barackkal, majd megkenjük a lekvárral, s befedjük a tészta másik részével.
A csuszát 180 fokig előmelegített sütőbe tesszük, 30-40 percen át sütjük.
Amikor megsült, kivesszük, pihentetjük, szeleteljük. Porcukrozva tálaljuk, kevés forró vízzel kikevert baracklekvárt kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre