hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízestészta-torta

MME MME
60 perc
egyszerű
olcsó
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Közben serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a búzadarát és kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Felöntjük 2 dl meleg vízzel, és kevergetve addig főzzük, amíg az összes folyadékot magába nem szívja.
  3. A puha, grízes alapba beleforgatjuk a tésztát, majd hozzákeverjük a porcukor felét és a baracklekvárt.
  4. A vajat egy lábasban felforrósítjuk, világos színűre pirítjuk rajta a lisztet, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve sűrű besamel mártást főzzük.
  5. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék porcukorral.
  6. A grízes tésztát összeforgatjuk a tojássárgás keverékkel, a besamellel, végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is. Az egészet egy kivajazott, 20 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. 10 perc pihentetés után felszeletelve, baracklekvárral tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a grízestészta torta


 

9 SZUPER HÁZIAS TÉSZTA A GRÍZESTŐL A SONKÁSIG >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss