A combokról levágjuk a far részét, majd az egész combot kicsontozzuk (én pecsenye combból szoktam készíteni, mert olcsóbb is, és a far részét levesnek félreteszem). A vastagabb részét kissé bevagdaljuk, majd klopfolóval enyhén megütögetjük.
A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a megpucolt, felszeletelt gombával tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Két-három percig kevergetve, majd levéve a tűzről, hozzá adjuk a májkrémet, egy egész tojást és az áztatott zsemlét/kenyeret, apróra vágott petrezselymet.
A combokra halmozunk a töltelékből, és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel összefogjuk. (Én kettővel szoktam.)
A kimaradt tölteléket, kissé kiolajozott fóliába tekerve a hús mellé lehet rakni. Amikor fólia nélkül sül a hús, akkor a külön tölteléket is kibontjuk a fóliából, hogy egy kis kérget kapjon.
Sütőedényt kiolajozzuk, kissé erősebben, és belerakjuk a combokat. Kevés vizet is öntünk alá, fóliával lefedjük, és berakjuk a sütőbe. Félóra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük, míg szép pirosra sül a bőre.
Saláta elkészítése
A kínai kell vastag részét levágjuk, a többit pedig csíkokra vágjuk. Az uborkát, a paprikát, és a 2 db paradicsomot
felkockázzuk. A kefirt kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű mustárral (én egy kávéskanálnyit teszek hozzá) cukorral, sóval. Ebbe a keverékbe teszem a zöldségeket és alaposan átforgatom. Megszórom petrezselyemmel és a félretett paradicsomot szeletekre vágva ráteszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!