Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyetorta karácsonyra (is)

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál víz
  • 6 kanál liszt
  • 1 kanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 35-40 dkg gesztenyemassza (attól függ, mennyire szeretnénk gesztenyésen)
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • Valamint:
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1-2 dl tej
  • rumaroma
  • A tetejére:
  • kakaópor vagy csokiforgács

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos piskótát készítünk, majd kihülés után kettévágjuk.

A krémhez a gesztenyét kiolvasztjuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és kemény habbá verjük.

A piskóta alsó részét megkenjük a krém 1/3 részével. Rumos tejben megforgatjuk a babapiskótákat, és a krémre rakosgatjuk, erre jön a krém második harmada. Beborítjuk a torta másik felével, rákenjük a maradék krémet, az oldalát is bekenjük vele.

Papírból vágunk ki karácsonyi mintát, rátesszük óvatosan a tortára, és megszórjuk kakaóporral vagy csokiforgáccsal.

Megjegyzés

Hamar kész van, nem túl bonyolult, és nem csak szép, de finom is. - hanka17

Ezek is érdekelhetnek