Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7+1 gasztronómiai film a Netfilxről borús őszi estékre

default user icon
MME
Mi lenne, ha a következő napokban egy kicsit elmerülnél a romantikus filmek világában? De hogy ne szakadj el kedvenc hobbidtól, a főzéstől, nézz olyan filmeket, amelyekben a konyhaművészet, a finom falatok és a jó borok fontos szerepet játszanak. Összeállítottunk egy listát azokról a gasztronómiai filmekről, amiket muszáj lesz megnézed a Netflixen ezen az őszön.

Ha imádtad a Csokoládét, az Ízek, imák, szerelmek bármikor jöhet a mai napig, és nagyokat sóhajtoztál az Ízlések és pofonok közben, akkor biztosak vagyunk benne, hogy nem hagysz ki egy olyan filmet sem, ahol a romantika és a gasztronómia kéz a kézben járnak. Az őszi esték pedig tökéletesen alkalmasak arra, hogy bekuckózva válogass az ilyen alkotások között – íme, a mi kedvenceink a Netflix kínálatából!

1) Igazi szerelem

Sofia élete egyik napról a másikra összeomlik: elveszíti az állását és a szerelmét is. Az újrakezdés nem könnyű, de találkozik egy jóképű spanyol séffel – vajon ő lesz az élete receptjéből eddig hiányzó hozzávaló?

2) Hab

Az egyetlen magyar film a listánkban, de kihagyhatatlan! Dóri (Kerekes Vica), a Sütimennyország bájos cukrásza képtelen túltenni magát a szakításon. Keserédes hangulata a cukrászda sikerére is rányomja a bélyegét, és ha nem szerez tőkét, bezárhatja a boltot. Nem talál más megoldást, mint benevezni egy családi cégeknek meghirdetett versenybe, amihez azonban sürgősen szüksége van egy férjre és egy gyerekre…

3) Love&Gelato – Firenzei nyár

Könnyed, fiatalos, romantikus történet olyan estékre, amikor nem szeretnél gondolkodni. Lina megígéri beteg édesanyjának, hogy a főiskola előtti nyarat Firenzében tölti, ahol beleszeret a városba, az emberekbe és felfedezi a fagyi iránti szenvedélyét.

4) Szerelem első vendéglátásra

Amikor a San Franciscó-i sikeres üzletasszony hozzájut egy új -zélandi fogadóhoz, otthagyja a városi életét, hogy a jóképű építési vállalkozó segítségével átalakítsa az ingatlant. A filmben minden van, amire mi is vágyunk: tengerpart, mesés kisváros, bájos, fából épített fogadó és persze egy jóképű, mindenhez értő karbantartó.

5) Love’s Kitchen 

Rob Haley tehetséges séf Londonban. Vendéglője jó hírű, minden csodálatos körülötte mindaddig, míg autóbalesetben el nem veszíti feleségét. Búskomorsága még inkább elmélyül, mikor egy ételkritikus lehúzza éttermét. Régi jó barátja, a világhírű Gordon Ramsay tanácsára megvásárol egy rossz állapotban lévő, vidéki vendéglőt, hogy ínyenceknek való éttermet hozzon létre a helyén. Nem számít arra, hogy egyik első vendége egy híres amerikai ételkritikus, Kate Templeton lesz. Bár Kate nem sok jóra számít, Rob messze nem átlagos desszertje leveszi a lábáról. Lassacskán mindketten ráébrednek, hogy az igazi boldogság receptje egy adag csapatmunkából, s jó adag szerelemből áll...

6) Bor, mámor, barbecue

Elijah egy keményen dolgozó családban nőtt fel, és most már önállósodni szeretne. Az apja egy barbecue bárt vezet, amit szeretne átadni a fiának, de Elijah inkább a borok művészetének szeretne hódolni. Vajon megtalálja az egyensúlyt a saját álma és az édesapja elvárásai között?

7) Sóvárgás 

Na jó, ez a film egy kicsit kilóg a sorból: nem fogsz könnyes szemmel merengeni a szerelem és a gasztronómia furcsa viszonyán miközben nézed. Helyette inkább sokkoló a történet, amiben végigkövetheted egy gyorsétteremben dolgozó tehetséges fiatal szakács sorsát, aki lehetőséget kap rá, hogy egy híres, de könyörtelen séftől tanulhasson, miközben saját tűrőképességének határait feszegeti...

+1 A nulláról kezdve – minisorozat

A történet főhőse Amy, a tehetséges grafikus/festő, aki Firenzébe utazik, hogy a művészetek bölcsőjében megtalálja a saját hangját és kiteljesedjen annyira, hogy kizárólag a saját munkáiból éljen. Itt ismerkedik meg a hozzá hasonlóan tehetséges fiatal séffel, Linóval, akivel szerelembe esnek, ám kettejük hazája két külön világ, ha pedig együtt akarnak maradni, valamelyiküknek engednie kell. Szenvedéllyel, magasságokkal és mélységgel teli film, gyönyörű képekkel. Egyszerűen imádjuk azt, ahogy Lino főz: szinte érezni az illatokat, ízeket...

(Nyitókép: From Scratch /Nulláról kezdve/ |  Netflix)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss