hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás-rukkolás quiche

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát, majd villával megszurkáljuk.

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megdinszteljük benne a félkarikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a rukkola felét, ezt már csak épp megfonnyasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a maradék rukkolát is, ennek így intenzívebb íze marad, majd az elmorzsolt fetát is belekeverjük.

Ezt a keveréket a tésztára öntjük, elegyengetjük.

A tojásokat felütjük, a tejszínnel villával felverjük, majd egyenletesen a töltelékre locsoljuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kezd pirulni, de belül még teljesen kemény. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve, salátával tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade Főzőiskola receptje, köszönet érte! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss