Elkészítés: A tök alsó, öblös végét levágom, magházát eltávolítom. A sárgarépát is felvágom, beteszem egy olajozott serpenyőbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, 200 C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.
Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát aprítom.
Egy serpenyőben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.
A zsiradékon a hagymát dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fűszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit, s főzöm. Majd hozzáadom a sült tököt és répát, tovább főzöm.
Amikor kész, öntök hozzá bort, tejszínt, botmixerrel összekeverem, majd összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, sült sonkát, szórok rá tökmagot, locsolok rá tökmagolajat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!