Elkészítés: A rolád hozzávalóit alaposan összekevertem, tűzálló tálban kicsit megformáztam, és olívaolajjal meglocsolva toltam a forró sütőbe. 50 percig lefedve, majd 20 percig szabadon, hogy a keletkezett lé picit elpárologjon, és a hús szép aranybarna színt kapjon.
A csőben sült zöldséghez 60-60 dkg burgonya és zeller szükségeltetik. Elég pepecs munka, amikor vékony szeletekre kell vágni, de megéri az energia befektetése. Szintén hőálló tálba lerétegezem a zöldségeket, minden réteget sózva, borsozva, olajozva (ráspriccelek picit). S hogy kicsit megszínesítsem, úgy középtájban raktam egy sor szárított paradicsomot. A rétegezés után 3 dl tejszínt vagy házi tejet (vagy tej és tejszín keverékét) 2 gerezd összezúzott fokhagymával és egy babérlevéllel felforralok, ezt öntöm a zöldségre.
Szintén lefedve betolom a sütőbe, bő 45 percre. Végül levéve a tetejét megszórom reszelt sajttal, és hagyom megpirulni (még 15 perc kb.).