hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-tejfölös lángos

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 2 tojássárgája
  • kb. 2-3 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • A tetejére:
  • 4 nagy pohár tejföl (kb. 375 grammosak)
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat, hogy langyos legyen, mire elkészítem, általában előző este meleg helyre teszem.

A lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel elkeverem. Belerakom a tojások sárgáját, az olajat és annyi langyos (nem baj, ha kicsit melegebb) tejet, hogy jól dagasztható legyen. Miután kidagasztottam, 1 órát meleg helyen (radiátor) kelesztem.

Egy közepes tepsit olajjal körbekenek, a tésztát beleborítom, és egyenletesen elsimítgatom a tepsiben. Mehet rá egyenletesen a 4 nagy pohár tejföl. Ízlés szerint a cukor és a fahéj. Kb. 50 percet alacsony fokozaton sütöm.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Mivel nagyon kiadós étel, ezért én főleg tartalmas levesek után főételként is szoktam tálalni. Egy édes-aranyos sárazsadányi nénitől tanultam a receptet, ő hívta lángosnak, még ha a tésztája inkább a fánkéhoz hasonlít is. A sok tejföl miatt nem olcsó, de isteni finom. A képen csak 2 pohár tejföl van rajta, éppen annyi volt itthon.
- Ancsiska

Ezek is érdekelhetnek

Friss