Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós pite II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál citromlé
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • A tetejére:
  • 40 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromhéjreszelék
  • 1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit kézzel jól összedolgozzuk, majd a hűtőszekrénybe téve 30 percig pihentetjük.

A töltelékhez valókat összekeverjük, a tetejére valókat pedig összeturmixoljuk.

Kikent, lisztezett tortaforma aljában szétnyomkodjuk a tésztát, megszurkáljuk villával, és rákenjük a tölteléket. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A sütőből kivéve ráöntjük az epres turmixot, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kész, hagyjuk pihenni fél napot, hogy jobban összeérjenek az ízek.

Tejszínhabbal, gyümölccsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss