Krém: 250 g mascarpone, 600 g habtejszín, 200 g porcukor.
Epres szósz: fél kg eper, cukor ízlés szerint, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 kanál keményítő
Elkészítés
Piskóta elkészítése: tojásokat kettéválasztjuk. A tojás fehérjét a fele cukorral keményre verjük. A tojás sárgáját a másik fele cukorral fehéredésig habbá verjük. Ezután óvatosan összekeverjük a kettőt és hozzá adjuk a cukrot. 180 fokon 22 cm-es torta karikában megsütjük.
Epres szósz elkészítése: az epret tetszés szerinti nagyságokra feldaraboljuk. Egy lábasban feltesszük melegíteni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, kicsit hagyjuk hogy kiengedje a levét. Majd egy kis levet veszünk belőle egy tálba és csomómentesre keverjük. Utána hozzáadjuk az eperhez és besűrítjük vele. Hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése: Tejszínhabot fel verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét.
Ezután össze állítjuk a tortát. 3 egyenlő részre vágjuk a piskótát. Megtöltjük a krémmel és teszünk rá az epres szószból. Külsejét körbekenjük a krémmel és eperrel díszítjük.