Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy 100 éves néni elárulta: ez a hosszú, egészséges élet titka

default user icon
MME
Idén júniusban töltötte be századik életévét Beatrice Peters, aki az elmaradhatatlan kérdésre, a hosszú élet titkára is megadta a választ.

Beatrice Peters majdnem két éve él már az Egyesült Királyságban található, The Old Vicarage nevet viselő idősek otthonában. Beatrice vidám természetű, szellemes személyiség, aki képes átragasztani másokra a jókedvét és a mosolyát. Az otthonban mindenki szereti őt, így a dolgozók és az ápolók számára nem volt kérdés, hogy megünneplik a mérföldkőnek számító, századik születésnapot.

Az ünnepségről nem maradhatott el a születésnapi torta, a szobát lufikkal díszítették, Beatrice pedig egy tiarával a fején vette kézhez III. Károly személyes jókívánságát.

„Nem érzem magam másként. Még nem csikorognak a csontjaim!" – mondta viccesen Peters, aki egykoron varrónőként dolgozott és imádott kötni is, de a kezei már nem teszik lehetővé, hogy aprólékos kézimunkát végezzen.

Ennek ellenére részt vesz az otthon kézműves foglalkozásain, ugyanis szereti a társaságot. A dolgozók szerint Beatrice-nek nagyon jó a humora, szeret zenét hallgatni, tévézni és beszélgetni. Az állatok nagy szerelmese, mindig is a labradorok voltak a kedvencei, ám mikor utolsó kutyája elhunyt, kapott egy mentett macskát.

Beatrice-nak feltették az elmaradhatatlan kérdést, miszerint mi a hosszú életének titka?

„Talán a gin"idézi Beatrice-t a Lancashire Post. „Szeretem a gint, de csak akkor, ha van benne valami."

Borítókép: Illusztráció/Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek