Édesburgonyás gnocchi

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az édesburgonyát villával megszurkáljuk, és sütőpapírral leterített tepsiben sütjük 45 percig. Ezután a burgonyákat hosszában félbevágjuk, és rövid hűtés után a belsejüket villával kiszedjük a héjból.
  2. A sült édesburgonyát aprítógépben vagy botmixerrel pépesre turmixoljuk. Keverőtálban hozzáadjuk a ricottát, a reszelt parmezánt, a tojást, valamint a fűszereket, és géppel vagy kézzel simára dolgozzuk. Végül gyorsan belegyúrjuk a lisztet, és legalább 2 órát pihentetjük.
  3. A burgonyás massza negyedét belisztezett felületre tesszük, megszórjuk liszttel, és kb. 1 cm vastag hengerré sodorjuk. Ezt 1 cm-es darabokra vágjuk, és belisztezett villával egyenként bordásra formázzuk. Ugyanígy a maradék 3 adag masszából is gnocchikat készítünk.
  4. Nagy fazékban sós vizet forralunk. A gnocchikat a lobogó vízben főzzük 2-3 percig, majd leszűrjük és melegen tartjuk.
  5. Tapadásmentes serpenyőben vagy tűzálló tálban némi vajat vagy olajat forrósítunk. Megfuttatjuk rajta a gnocchit, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel és összeforgatjuk. Tetszés szerint parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss