Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Az olaszoknál a burgonyagombóc legalább annyira kedvelt étel, mint a spagetti vagy a lasagne. A különféle mártásokkal tálalt gnocchi sokféleképpen és nagyon egyszerűen elkészíthető házilag is – a hozzávalók szinte szezonálisan variálhatók. Íme, kilenc isteni finom recept, amit érdemes kipróbálnod!
Hajós Ágnes
Bátran állíthatjuk, hogy imádjuk az egyszerű recepteket, hiszen nincs annál jobb érzés, mint gyorsan valami finomat készíteni a családnak. Jamie Oliver ennek (is) mestere, mint azt legújabb, a TikTokon taroló videója is bizonyítja.
DÖMÖTÖR VIOLA
Ha Valentin-napon egy kicsit romantikáznál, és egy gyertyafényes vacsorával várnád a párod, akkor a következő fogásokkal biztosan leveszed a lábáról! Olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amik az átlagosnál kicsit különlegesebbek és látványosabbak, mégis igazi klasszikusok. Érdemes őket kipróbálni - akkor is, ha csak magadat lepnéd meg!
Fotó/Videó: Horváth András
Ha nincs időd, vagy kedved tésztakészítéssel foglalkozni, akkor a bolti, jobb minőségűből is szuper kolbászos-paradicsomos gnocchit készíthetsz. Mondhatnánk, hogy ezzel egyszerre két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a kész tészta miatt az elkészítési idő jócskán lecsökken, a receptnek köszönhetően pedig nincs szükséged olasz étteremre, ha egy mediterrán ízvilágú tésztára vágysz.
Videó
A mi nudlink és az olaszok gnoccia között két különbség van: más a formája, és többnyire a körítése is. A miénk mákos, diós, prézlis, addig az övék paradicsomos, spenótos, sajtos. De az alapok ugyanazok: krumpli, tojás, só, liszt. Egyszerűbb, mint gondolnád, próbáld ki. A házi tészta ultramenő dolog!
Orbán - Marosi
Sokan hívják olasz nokedlinek a gnocchit, amit jószerencsével amúgy magyarul úgy kellene kimondani körülbelül, hogy nyokki. Krumplinudli néven is sokan ismerik, aminek egyik meglepő oka, hogy krumpliból készül.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Az ételérzékenyeknek sokszor probléma, hogy kedvenc ételeiket, hogyan alakítsák át úgy, hogy abból jóízűen ehessenek. Czeilinger Maresz, a Mennyeimentes blog szerzője egy gluténmentes paradicsomos gnocchi receptet mutat most nektek, ami még finomabb, ha sütőben megsütitek.
Papp Alexandra
Fémdarab esetleges jelenléte miatt, visszavonta egyik termékét a SPAR. Írja oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih).
A Varrott Chef
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Az olasz nudli, vagyis a gnocchi sokkal finomabb, ha otthon készítjük el. Gyors és sokféleképpen variálható tésztaétel, aminek nehéz ellenállni. De hogyan is készül és mi a titka?
Imádjuk, ha nyúlik, vagy ha ropogósra sül. A mozzarella az egyik legkedveltebb sajt és nemcsak azért, mert olcsó, hanem azért is, mert nagyon sok ételt tehetünk még finomabbá vele. Legyen szó tésztáról, vagy rakottasról.
Sarkadi Nina
A tökéletes tészta elkészítése nehezebb feladat, mint gondolnád. Még a legprofibb háziasszonyok is belefuthatnak ezekbe a gyakori hibákba!
Kijelenthetjük, hogy a spenót, mint főzelék, megkaphatná a "legmegosztóbb étel" örökös díját. Még egy családon belül is megoszlanak a vélemények arról, hogy ez a legfinomabb vagy a legborzalmasabb étel a világon. Mivel a spenót, mint zöldség szuperegészséges, addig kísérlezgetünk, amíg nem tudjuk olyan formában feltálalni, hogy azt mindenki boldogan falja. A legmegfelelőbbek erre a különféle tészták, amelyek spenóttal töltve vagy keverve általános kedvencek lehetnek. Mutatunk most 13 bombajó variációt!