Elkészítés: Összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban, egy másikba beletörjük a tojásokat, hozzákeverjük a joghurtot, a tejet, az olajat, majd összevegyítjük az egészet.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a kukoricadara megszívja magát a nedves hozzávalókkal.
Két kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és legalább 35 percet sütjük (tűpróba!).
A szőlőszószhoz a szőlőszemeket feltesszük főni 2 kanál vízzel, 10-15 perc után szitán áttörjük, a keményítőt 2-3 kanál hideg vízzel feloldjuk, hozzáadjuk a szőlőléhez, és lassan forralva besűrítjük.
A langyosra hűlt édes málé szeletre öntve fogyasszuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre