A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel, beleszórjuk az instant élesztőt, majd hozzátesszük a többi hozzávalót, jól kidolgozzuk. (Ha szükséges, kevés tejet is adhatunk még hozzá, lényeg, hogy ne lágy, inkább keményebb állagú tésztát kapjunk.) Letakarva 1 órán át kelesztjükszobahőmérsékleten.
A máktöltelékhez a forró tejbe beleöntünk 20 dkg porcukrot, majd a 40 dkg darált mákot, a búzadarát, a citrom reszelt héját, a baraclekvárt, mazsolát, a lereszelt almát, a fahéjat, a vaníliás cukrot. Az egészet alaposan összekeverjük.
A diótöltelékhez a forró vízbe beleöntjük a porcukrot, majd a a diót, a zsemlemorzsát, a citrom héját, a baracklekvárt, a mazsolát, a lereszelt almát, a fahéjat, a vaníliás cukrot, és a rumot. A töltelékeket hagyjuk kihűlni. Lehet játszani a hozzávalókban a száraz és nedves anyagokkal, a lényeg, hogy ne túl lágy, de jól kenhető masszát kapjunk.
A tésztát 8 részre osztjuk, egyenként kinyújtva felkenjük a töltelékkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket (kb. 3 cm-nyi távolságra egymástól). Megkenjük felvert tojással először hosszanti irányban, majd 15 perc után keresztirányban, és újabb 15 perc után megint hosszanti irányban. Hurkapálcával jól megszurkáljuk (az aljáig), hogy a gőz el tudjon belőle párologni, és 200 fokra előremelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha teljesen kihűlt, hűvös helyen letakarva tároljuk. Ünnep előtt több nappal, előre is elkészíthető.