Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingban sült birsalmás-mákos bejgli

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított birsalmát vékony szeletekre vágjuk, majd 4 ek cukorral és 1 rúd fahéjjal ízesített vízben félkeményre főzzük. A bejglit kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy 15 cm-es formát, és elrendezzük benne a bejgli- és a birsalmaszeleteket, valamint a felaprított aszalt szilvát.
  2. A tejszínt felforraljuk a vaníliával és a másik rúd fahéjjal, majd levesszük a tűzről. Lefedjük, 5 percig pihentetjük. A tojásokat összekeverjük a pálinkával és 10 dkg cukorral, majd hozzácsurgatjuk a langyos tejszínhez. A fahéjat eltávolítjuk. A tejszínes keveréket a bejgliszeletekre öntjük, és 30 percig pihentetjük.
  3. A formát egy öblösebb aljú tepsibe öntjük, majd köréöntjünk a forma feléig forralt vizet. 175 fokos sütőbe toljuk 40–45 percre, mialatt a puding besűrűsödik. 

    MAZSOLÁS-ALMÁS DESSZERT MARADÉK BEJGLIBŐL >>>

    MÉZES KRÉMES BEJGLIVEL TÖLTVE >>> 

    KLASSZIKUS MÁKOS BEJGLI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss