Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Tócsnit, vagy lepényt egészségesen is készíthetsz, például liszt helyett zabpehelyből. A Napi Fitt Konyha ezúttal egy zöldséges tócsni receptet készített el nekünk.
Cikk
MME
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tócsnit! Íme egy szuper csicseriborsós változat fetával , és hogy ne legyen unalmas, készítsünk mellé tükörtojást és olívabogyó-pástétomot.
Vendégeket vársz, és egy látványos desszerttel szeretnél előrukkolni? Bár a látogatók többsége ugyanolyan jóízűen falatozza a legegyszerűbb kevert süteményt is, azért ha van időnk, olyan desszerttel is elkápráztathatjuk őket, melyektől leesik az álluk! Íme 11 szemet gyönyörködtető finomság.
A francia konyha méltán híres a nagyszerű egytálételeiről, amelyek közül a legismertebb az úgynevezett quiche (ejtsd: kiss). Ezt a jól variálható lepényfélét a franciák pizzájának is hívják, de annál gazdagabb, tejszínes főétel - amit érdemes kipróbálnod!
Nem mindennapi fűszerek, sok zöldség, változatos mártások – az indiai konyha rendkívül változatos, és, ha szereted a pikáns ízeket, biztosan rabul ejt!
Ez a klassz fogás csíkokra felvágva ideális vendégváró, de egy tál salátával akár főételként is tálalható.
A különféle piték és lepények sokunk kedvencei, számtalan módon és egész évben készítjük, mindig az adott szezonális alapanyagokat főszereplővé téve. A klasszikus változatok mellett üdítő újdonságot jelenthet a franciák bármivel tölthető pitéje, a galette.
Forró nyári napokon könnyű fogásokra vágyik mindenki, ez persze nem jelenti azt, hogy csak a főzés vagy sütés nélkül készülő repertoárból lehetne válogatni, sőt újdonságokkal is mindig érdemes színesíteni a menüt! Ha pedig már valami könnyű nyáriról van szó, a zöldséges fogások igazán jól jönnek.
Jóllehet koktélparadicsomot egész évben könnyű beszerezni, szabadföldi, zamatos példányokra azonban ilyenkor lehet igazán szert tenni! Nem is tudtam ellenállni a piacon, így aztán szinte egész héten valamilyen formában a tányérra kívánkozott.
Ismét egy könnyű és népszerű téma. Mindig könnyű olyan ételről írni, amelyet az emberek nagy része ismer és szeret. Ha nem is készített még, de már evett valahol, hallott róla, esetleg látta egy filmben.
Fantáziadús töltelékkel készülő lepényt sütni mindig hálás dolog. Sokféleképp variálhatók, dekoratívak, és még a válogatós családtagok, barátok tetszését is elnyeri a frissen tálalt fogás, készüljön akár személyre szabott adagokban vagy nagy tepsiben.
Mit esznek a franciák, amikor éppen nem 5-6 fogásos ebéd vagy vacsora van a műsoron? Például egy Croque Monsieur-t, mint láttuk a múlt héten. Mit még?
Ha lobogó vízbe dobod a száraztásztát, megvárod, míg egyet forr, majd letakarod fedővel, elzárod és vársz 20 percet, tökéletes tésztát kapsz!
Beküldő: Dudi